Jak pandemia Covid-19 wpłynęła na działanie piekarni w Polsce? | Biostarplus z Łodzi producent urządzeń do piekarni i kultur starterowych do produkcji naturalnego pieczywa.

Aktualność
Jak pandemia Covid-19 wpłynęła na działanie piekarni w Polsce?

Cofnij się

Pandemia, wirusy, kwarantanny, to najczęstsze hasła, które zakłócają  nasze dotychczasowe, w miarę  spokojne życie.  Wydawać by się mogło, iż ze względu na charakter działalności, piekarnie nie powinny odczuwać ich negatywnych skutków, a zapotrzebowanie na pieczywo powinno być niezmienne.

 

Niestety, tak  nie jest. 

 

Przybywa świadomych klientów szukających pieczywa na naturalnych zakwasach o kuszącym wyglądzie, zapachu ale przede wszystkim o gwarantowanych walorach prozdrowotnych.  Jedynym wyjściem, by zaspokoić potrzeby nabywców  jest powrót do naturalnych technologii. Tradycyjne wielofazowe prowadzenie fermentacji  przy obecnych uwarunkowaniach ekonomicznych rynku pieczywa jest nie do przyjęcia. 

 

Wychodząc naprzeciw jego potrzebom nasza firma przygotowała specjalną ofertę.

 

Obejmuje ona nowe startery przeznaczone do inicjonowania fermentacji mąk żytnich  i pszennych, jak również serię fermentatorów . 

 

Oferta skierowana jest  specjalnie  do firm zaczynających przygodę z automatycznym prowadzeniem procesów fermentacji.

 

Jeśli zainteresuje Państwa  tematyka  zakwasów, automatyzacji,  procesów fermentacji  jak również starterów, prosimy o kontakt.