Aktualność
Jak pandemia Covid-19 wpłynęła na działanie piekarni w Polsce?
Pandemia, wirusy, kwarantanny, to najczęstsze hasła, które zakłócają nasze dotychczasowe, w miarę spokojne życie. Wydawać by się mogło, iż ze względu na charakter działalności, piekarnie nie powinny odczuwać ich negatywnych skutków, a zapotrzebowanie na pieczywo powinno być niezmienne.
Niestety, tak nie jest.
Przybywa świadomych klientów szukających pieczywa na naturalnych zakwasach o kuszącym wyglądzie, zapachu ale przede wszystkim o gwarantowanych walorach prozdrowotnych. Jedynym wyjściem, by zaspokoić potrzeby nabywców jest powrót do naturalnych technologii. Tradycyjne wielofazowe prowadzenie fermentacji przy obecnych uwarunkowaniach ekonomicznych rynku pieczywa jest nie do przyjęcia.
Wychodząc naprzeciw jego potrzebom nasza firma przygotowała specjalną ofertę.
Obejmuje ona nowe startery przeznaczone do inicjonowania fermentacji mąk żytnich i pszennych, jak również serię fermentatorów .
Oferta skierowana jest specjalnie do firm zaczynających przygodę z automatycznym prowadzeniem procesów fermentacji.
Jeśli zainteresuje Państwa tematyka zakwasów, automatyzacji, procesów fermentacji jak również starterów, prosimy o kontakt.